Kyrkan och skolavslutning


Godmorgon på er allihopa! Hoppas att ni har det bra och att ni får en underbar dag med massa sol och skratt.

Idag vakna jag klockan 06.49 istället för att sova till 07.00 som jag ställt klockan på för idag väntas skolavslutning för mina syskonbarn varav ena hade i kyrkan så vi gick på den {var inte tillåten att gå på dom andras} och det var ju spännande. Första gången Mio var I en kyrka. Det gick bra dock lite gråt men inte värst mycket. Jag var jätte orolig och nervös inför denna stund. Hur skulle Emilio vara? Hur skulle det gå för han i kyrkan? Osv. Men till min förvåning gick allt kanon! Så stolt över han.

Nu är Mio hos moster, morbror och kusinerna och leker en stund ute. Senare blir det kalas hos dom! Jättekul!

Syriansk / arabisk bakelse


Godmorgon på er alla! Hoppas ni har en skön morgon och att ni är utvilade inför dagens arbeten, skola och förhoppningsvis äventyr efter.

Igår natt kan jag erkänna att jag blev lite förvånad. Vid 23.30 tiden så knackade det på dörren och jag tänkte 'vem är det som knackar på vid den här tiden?' Till min förvåning när jag öppna dörren så stig grannens ena dotter utanför och gav oss denna goda bakelsen! Så himla gulligt av dom. Jag vet inte vad det är eller vad den heter men av dom sakerna jag tror det är så är det sånär sötmjölk (vet inte riktigt hur dom stavas), honung och sesamfrön. Dock vet jag inte vad som den är gjord av eller vad dom svarta fröna är för något men ack så god den var! Jag måste nästan fråga dom vad kakan heter för jag blev så fundersam och nyfiken! Nån som kanske vet? 

Syriansk /arabisk bakelse


Gud vilken förvåning jag fick då det knackade på dörren halv tolv på natten! Utanför stog nämligen en av barnen från Syrien {våra grannar} med denna bakelse. Så himla gulligt av dom. Jag vet tyvärr inte namnet på den men den är fruktansvärt god! Ojoj! Tror det är så där söt mjölk man kan baka med, sesam frön (dom ljusa) och honung iallafall. Allt annat är jag osäker på.

Så himla god och vilken glädje man fick. Tror jag sa tack, ja säkert tio gånger. Medan jag tog emot. Så gulligt av dom 💖

Vackra stad i MedelpadGod mitt i natten eller vad man ska säga. Nu äntligen kan jag iallafall skriva detta blogg inlägg. Helt ärligt så har jag längtat till att blogga. Har haft en sån dag idag. Konstigt men skoj på samma gång! 

Idag har jag och min lilla familj varit till stan för att umgås och spendera lite tid tillsammans någon annanstans än hemma, vilket var riktigt skönt om jag skall vara ärlig. Det vi har gjort idag är att hämta ut min telefon från lagning ~ yay! Gått i olika utländska butiker i hopp om att finna nånting som heter Kikärtsmjöl men icke. Ingen lycka. Istället så köpte vi några kakor och delikatesser eller vad man ska kalla dom från en arabisk affär. Spännande att prova tyckte jag! Jag tycker om att prova nya saker såvida dom inte är för himla stark.  

Efter vi varit i "centrum" ett litet tag så åkte vi vidare till en annan del av staden, nämligen till Birsta City. Där käkade vi på Burger King och jag provade deras kyckling burgare för första gången. Supergod ju! Och så himla mättande! Galet god burgare faktiskt. Efter det gick vi bara runt på BC och umgicks. Köpte väl en och en annan sak så som blöjor osv men inget personligt förutom en laddare. Super shopping! Willys väntade på oss efter 'runt turen' och sen gick resan till busstationen där jag hjälpte en man som ramlat och slog huvudet i en bänk. Lyfte upp han och hjälpte han på bänken så han fick vila lite. Sen kom bussen och resan hem gick. Yay! Så nu ligger jag och bloggar detta inlägg via den nya telefonen. Spännande och se hur inläggen och fotona blir med den. 

Kram! 


Nya möjligheter

Ny vecka, nya möjligheter. Nya mål, hårdare arbete.

Godmorgon allihopa! Så var det dags för ännu en ny vecka. Helt otroligt vad tiden går fort alltså! Måndag idag, vad ska ske? Hämtning av telefon samt handling av mat. En hel dag i staden med min lilla familj. Underbart! Ska bli skönt att komma hemifrån ett par timmar. Bara vi tre. Rå om varandra i en annan miljö och få nya minnen tillsammans. Låter kanske konstigt men för mig är det guld. 

Jag hoppas ni får en bra måndag och en bra dag överhuvudtaget. Kram!