Egen gjord Thai Mat

http://www.instagram.com/e.m.m.a.a.s

Trött på vanlig mat. Samma smaker, samma innehåll.. Jag och M har fått för oss att prova att tillaga egna asiatiska maträtter och det går hur bra som helst! Kvällens middag blev denna goding som var så fruktansvärt mättande! Ni anar verkligen inte. Jag orkade inte ens hälften av maten, så galet mättande var det!

Tänkte dela med mig av receptet om ni är intresserade 😊

1 kyckling filé
2 Morötter
3 Vitlöksklyftor
1 Röd paprika ~ hel
1 Gul lök ~ hel
3 rullar med Nudlar
Sojasås 
1 Msk Socker

Gör såhär;
Skär alla grönsaker till tunna strimlor inklusive vitlöken. Gul löken skall skäras med tjockare skivor (ej små bitar utan skivor). Ta en skål eller en kastrull och lägg ner nudlarna och slå på extremt varmt vatten {vi använde vattenkokaren} och låt det "koka" i den. Rör om då och då. Skär kycklingfilen i småa bitar. Stek morötterna och paprikan först i en wokpanna med lite olja i. Stek så pass att dom blir lite mjuka. Salta och peppra efter smak men mitt tips är att börja med lite då du ska krydda mera under tillagningen. Släng efter det i kyckling filen som ni skurit i bitar tillsammans med morötterna och paprikan. Rör om ganska ofta så det inte bränns fast. Efter en stund slänger du i vitlöken och gul löken i maten och mixa, slå på lite ~ bara lite ~ extra olja i pannan. Stek tills allt mjuknat. Slå av nudlarna aom är i vatten och skölj dom med kall vatten för att stoppa kokningen. Släng sedan i nudlarna ( dom skall vara mjuka) och rör om massa. Tillsätt lite soja sås efter smak. Tillsätt en msk socker eller efter eget tycke och rör om tills ni är nöjd med blandningen och lagningen. 

Hoppas det smakar 😊 Kommentera gärna om ni provat, vad ni tyckte och om ni tillsatte nå eget i maten 😊 Glöm inte att klicka på hjärtat om ni gillade detta recept.

Muwah!