Sjukdomen, livsstil och förändring


Att pröva någonting nytt verkar så enkelt men ack så svårt. Att ställa om sitt liv är inte enkelt. Ändra kost och vanor är inte heller så lätt att göra. Men jag ska göra det. Jag läste lite i LCHFingenjören blogg och blev helt ärligt lite inspirerad till att prova. Dock kan jag inte äta så mycket fett som det tydligen ska vara i LCHF {jag ska läsa på det bättre} pga gallbesvär. MEN jag kan ta lite från det och göra om den så det passa och fungerar för mig, min kropp och huvudet {psykiskt}. Förhoppningsvis så klarar jag detta. 

Att gå ifrån och vara beroende av socker till att komma ifrån det vore en dröm. Att få bli fri från diabetes och bli fri överhuvudtaget är min dröm. Jag har kämpat hela mitt liv med vikten och ingen visste varför jag blivit så stor som jag är (Dock lyckats gått ner 50kg), jag åt mig inte stor eller dyligt. Men för några år sedan fick jag svaret på som frågor jag haft i många många år.. Jag fick diagnosen PCOS. Det är en sjukdom som drabbar tjejer /kvinnor genom cystor i äggstockarna/där nere och det orsakar kraftig viktuppgång, mycket kroppsbehåring (ansiktet bland annat men peppar peppar så håller ansiktet sig hårfritt för mig) och massa mer. Jag har gått ner 50kg i vikt och jag hoppas vid gudarna att dom är på min sida och får mig att hålla motivationen till att gå ner 50kg till..typ..ish.. 

Ett beroende har mer eller mindre alla människor i världen och jag är en av dom. Mitt beroende är söt och surt samt Cola Zero.  Jag kämpar hårt med det. Men att bryta den fula ovanan är inte lätt

Min tanke som skall få mig att hålla mig igång och motiverad {har fått för mig att det ska hjälpa mig} är att jag ska kunna leka och busa med min son i parken eller på lekland när han växer upp. Jag är fluffig som en cupcake men ska bli som en muffins. Haha nu tänker ni.. what?? Helt enkelt: jag ska tammetusan bli mindre än vad jag är.

Wish me luck tho.